Ontstaan van Rent a Priest

Rent a Priest Nederland is in 2006 opgericht door de Dominee Jan Schonewille en zijn vrouw Marjan van den Berg.

Ds. Jan Schonewille: “Al tijdens mijn studie bleek een grote voorliefde voor het terrein BUITEN de kerk. Als predikant heb ik mij altijd beziggehouden met de vraag hoe de kerk aanwezig kan zijn in de samenleving.

Toen mijn vrouw en ik een huisje in Frankrijk kochten bleken daar veel Nederlanders en Vlamingen te vertoeven. Mensen die soms pastorale aandacht nodig hadden (eenzaamheid, echtscheidingen, rouwverwerking). Mensen die vroegen om aangepaste vieringen (inzegenen van relaties, huwelijken, rouwplechtigheden). Daar bedachten wij ” Rent a Priest”!

Eenmaal terug in Nederland bleek in 2006 meer dan de helft van de Nederlanders niet (meer) bij een kerk te horen. Toen dachten wij: ” Wij kunnen hier voor al die mensen iets betekenen!”

In april 2006 lanceerden wij Rent a Priest Nederland! Voor al die mensen die niet (meer) bij een kerk horen maar toch op bepaalde kruispunten in hun leven (geboorte, doop, huwelijk, jubilea, overlijden) graag een geestelijke erbij willen hebben. Daar willen wij er voor zijn!
Vandaar Rent a Priest!”

Marjan van den Berg & Jan Schonewille

Stichtingbestuur:

* Ds. Jan Schonewille – Voorzitter

* Esther Goorhuis – Secretaris

* Marjan van den Berg – Penningmeester
De naam Rent a Priest vindt zijn oorsprong in de Verenigde Staten (Louise Hagget 1999).